maanantai 27. kesäkuuta 2011

Hailuoto ennen Tahkoa

Sunnuntaina oli viimeisen pidemmän lenkin vuoro ennen Tahkoa. Aamusta lähdettiin lauttarantaan autolla odottamaan lautan saapumista jotta pääsisimme suljetulle alueelle jopoilemaan.
Ensimmäinen tunti meni vesisateessa ja saatiin nauttia Hailuodon hiekkaisista maastoista. Sateen tauottua jatkoimme matkaa soralla Petsamosta Kirkkosalmeen jossa evästimme, ensimmäinen kolmekymmentä kilometriä oli takana kohtuu ripeää vauhtia ajaen.
Koukkaus kylän kautta kohti Pöllää ja metsäteitä pitkin kohti Sunikaria, jälleen löydettiin hiekkaa jota pystyi kuitenkin kohtuullisen hyvin ajamaan. Sunikarista suuntasimme rannan suuntaisesti kohti Marjaniemeä, välillä jouduimme ohittelemaan autoja jotka ajelivat teitä pitkin kangasmaastossa.
Hieno reitti jota pitkin päästiin nätisti ajelemaan. Maastot sopivat hyvin aloittelevalle maastossa ajelijalle hienosti koska nousuja ei ole käytännössä ollenkaan. Maasto on mukavaa ja siellä voi nauttia luonnossa olosta, tulistelu paikkojakin löytyy kun muistaa vain pysähtyä niiden luo.
Marjaniemestä suuntasimme sitten ilman pysähdyksiä takaisin lauttarantaan kolmenkymmenen kilometrin matkan ilman stoppeja asvaltilla. Ripeästi matka taittui vaikka tuulesta ei ottanut selvää mistä se aina puhalteli. Hieman reilu tunti meni viimeisellä etapilla, keskivauhti päivälle nousi yli kahdenkymmenen kilometrin tunnissa.
Tämä oli tosiaan viimeinen rankempi rupeama ennen Tahkoa ja sen kierrosta, viimeiset päivät menevät kevyesti rullaillen ja kroppaa palauttaen ennen kauden päätavoitetta. Toivotaan suunnilleen samanlaista keliä ensi lauantaille mikä oli sunnuntaina kun ajeltiin takaisin Marjaniemestä lauttarantaan, lämmintä ja kuivaa muttei kauheasti aurinkoa.
Viikonlopun saldoksi muodostui reilut kaksisataa kilometriä kahdessa päivässä. Retkellä olivat mukana dajaq ja eilolma, jäsen f huolehti itäsuomen valloituksesta, z oli suuntaamassa etelään ja Itiq huolehti tasapainosta siirtyen jussin viettoon pohjoista kohden.Reilukerho pitää huolen ettei painopiste pääse liikaa kallistamaan valtiota nurin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti