lauantai 26. helmikuuta 2011

Pakkaset hellittävät

Viikko meni vielä kohtuullisen kovassa kelissä jopoillessa, aamuisin lämpötilat pysyivät tiukasti alle -20°.  Aurinko alkaa lämmittämään jo kivasti ja pihalla seisoneen huvilan räystäällä roikkuvat jääpuikot kesän tulosta enteillen, iltapäivisin työmatkat ovat muuttuneet jo kohtuullisen mutkaisiksi.
Viikon jopoilut ovat olleet perinteistä töihin ja töistä takaisin, tosin polkuja on pitäny koluta mennen tullen kun ei malta pysyä kapealta uralta pois. Maanantaina löysin ihan työmatkan varrelta kivan uran jota voi päästellä työmatkalla. Tiistaina käytiin kaverin kanssa jopoilemassa illalla vielä toista tuntia pojan ollessa juhlistamassa päiväkotikolleegan vanhenemista.
Tilaisuus piti käyttää hyödyksi ja pakkasesta huolimatta kilometrejä kertyi kun kierreltiin Alppilan voimalinjan alustaa ja Pikisaarta rantoja myöden. Ehdittiin vielä käydä viemässä huoltoa kaivannut kätkörasia paikoilleen kaupungin keskustaan. Pakkanen ehti kiristyä lenkin aikana jonkin verran mutta siitä huolimatta parikymmentä kilometriä illalle.
Loppuviikko oli sitten  puhtaasti töihin ja töistä kotiin ajelua, ei mitään erikoisen mainittavia mutkia mihinkään päin. Perjantai aamuna tuli hieman enemmän koukittua ja nautittua poluista jotka vielä olivat auki, lauantaille oli luvassa lumisadetta joka luultavasti tukkisi polut. Onneksi narunjatkot jaksavat tamppauttaa palvelijoillaan hieman lumisempaakin maastoa.
Perjantaina juhlittiin tytön synttäreitä, töistä karkasin hieman aiemmin hakeakseni lahjan joka vielä odotti kaupassa. Se keikka ei mennyt ihan putkeen, ostokset valittuamme huomattiin ettei lompakko ole mukana joten piti hurauttaa autolla takaisin kotiin maksuvälineitä hakemaan. Onnistuttiin kuitenkin saamaan samat valitsemamme tuotteet vielä takaisin ja tyttö vaikutti tyytyväiseltä laitteeseen jolla pääsee vanhempien riemuksi jyräyttelemään poppia omassa huoneessa. Lahjasta johtuen poika sai myös itselleen soittimen ja esitteli sitä ylpeänä syntymäpäivävieraille, Röllin sydäntä ja Risto Räppääjää kuunneltiin moneen kertaan.
Viikonlopulle olisi vielä pari opintopäivää jäljellä, tottakai minun tuurilla on viikon parhaat kelit jopoilla koko viikon aikana. Nallikarin lumikylässä olisi tänään vielä cyclokisa, rataan ja lajiin olisi kiva käydä tutustumassa vaikkei cycloa omistakaan. Huomennakaan paikalle ei kerkeä kun koulutuksesta on singahdettava suoraan Oulunsalon perille pillisuussa puhkumaan.
Perjantaina oli tuomaroitavana kiva peli, samalla tuli treenattua hieman kahden tuomarin toimintaa kun kaukalossa oli kaksi seepraa yhtä aikaa. Kyllä se on helpompaa kun ehtii katsella hieman mitä selän takana tapahtuu, tuloksena paljon jäähyjä joista moni olisi jäänyt puhaltamatta ilman avustavaa silmäparia.

1 kommentti:

  1. Osalla kerholaisia oli tänään ulkoilupäivä jäätornilla. Mukavasti oli sää lämmennyt juuri kurssin ajaksi. 8 tuntia ulkoilua olisikin ollut aivan erilaista kovassa pakkasessa. Löytyipä meidän kiipeilyporukasta vielä yksi huomioon otettava jäsen jopojoukkueeseen. Kisaa ja kesää tässä jo odotellaan

    VastaaPoista